Januar med Dialogpilotene

Dette gjorde Dialogpilotene i januar!

Under bildene finner du innholdet i tekst.

Workshop: Oslo snakker

Nobels Fredssenter inviterte Dialogpilotene til å lede en workshop for Deichmann-ansatte og kommuneansatte i Oslo, for å utarbeide spørsmål til satsningen “Oslo snakker”.

Verksted om ytringsfrihetens grenser

Dialogpilotene Amalie og Sarah har holdt dialogverksted for konfirmantledere i Human-Etisk Forbund med tema “Hvor går grensen for ytringsfrihet?”.

Verksted om kontroversielle temaer

Høgskulen på Vestlandet (HVL) arrangerte “Medborgarskapsdagene” mot slutten av måneden. Seks dialogpiloter fordelt mellom Stord, Sogndal og Bergen trente lærerstudenter i hvordan å håndtere kontroversielle temaer i klasserommet.

Dette skrev HVL om verkstedene: Det kjem to dialogpilotar til kvar campus. Desse er godt trena i å skape trygge rom og ta tak i “den vanskelege samtalen”. Dei legg til rette for opne og trygge rom for dialog, der deltakarane kan utforske eigne fordommar, tankar og haldningar i møte med andre. Dei bruker praktiske og effektfulle øvingar til å skape ueinigheitsfellesskap, og deler verktøy som kan brukast i eige arbeid med elevar. I dialogverkstaden tek vi for oss dagsaktuelle tema vi veit engasjerer elevar, som ytringsfridom, hatprat og utenforskap.

På dag to av “Medborgarskapsdagene” holdt daglig leder i Dialogpilotene, Eliana Hercz, foredrag om sitt arbeid i Ungdommens ytringsfrihetsråd og Dialogpilotene for alle førsteårsstudenter på lærerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet.

USA-besøk

I januar 2025 skal Dialogpilotene holde et 10-dagers dialogkurs for 20 studenter fra Minnesota. Direktør for interreligiøse studier ved University of St. Thomas, Hans Gustafson, besøkte oss i januar for å få et dypere innblikk i Dialogpilotenes arbeid og deltidsstudium. Her delte Mahira sine erfaringer som dialogpilot.

30-årsjubileum

I januar holdt også vår ene eierorganisasjon og nære samarbeidspartner, Kirkelig Dialogsenter Oslo, sitt første av tre arrangementer i anledning sitt 30-årsjubileum. Kveldens tema var dialogfeltet de siste 30 årene og hvordan samtalene har endret seg.

Gratulerer med 30 år!

Dialogpilotene